Villa G av SCAPE i Sorengo, Schweiz

Villa G av SCAPE i Sorengo, Schweiz

Projekt:Villa G
arkitekter:SCAPE
Plats:Sorengo, Schweiz
Område:3 659 kvm
Fotografier av:Francesco Mattuzzi

Villa G av SCAPE

Villa G är ett modernt familjehem beläget i Sorengo i distriktet Lugano i Schweiz. Den designades avSCAPE, en italiensk studio som har byggt detta hem runt kontrastvolymer som stiger upp från marken.
Den ligger på en brant sluttningslista som ligger nära ett skyddat trä. Paketet av mark öppnar också en partiell utsikt över bergskanten över den närliggande sjön.

G-familjen hemma i Sorengo, på kanten av Lugano i Ticino, är kategorin av villa som Palladio-1 ställde fram som en kontrast till stadshuset. Webbplatsen, en lång smal bandmark på en brant sluttning, är en del av ett kuperat område, gränsat på sina korta sidor av en privat väg och en annan fastighet.

På långsidorna är det kantat av en annan sida som utvecklas och ett trä som är lagligt bunden. För att njuta av den fina utsikten över bergen och en del av sjön måste marknivån höja med tre meter. Iñaki Abalos skulle definiera Villa G som en produkt av pragmatism.

Rummen är artikulerade enligt kundens exakta önskemål, som det faktum att alla huvudrummen på bottenvåningen, med en andra våning ägnas endast till ett spelrum, gästområde och solarium med uppvärmd pool. Som ett hus är det varken för stort eller för litet. Det finns plats för allt som behövs för varje familjemedlem att leva livet självständigt.

Planen innebär ett utbyte av öppna glaserade områden och slutna volymer för att hysa de tekniska och serviceområdena samt de slutna rummen, såsom studien. Från ingången, belägen strax över två meter från vägen, passerar en lång korridor hela bottenvåningen, breddar när den når vardagsrummet och matplatsen. Huset är ett system som återspeglas i rymden. Villa G har utformats så att alla inre områden kan öppnas på träet: så att arkitektur blir ett miljöfilter. En central uteplats ökar ytterligare det viktiga förhållandet mellan inuti och utanför.

Volymerna, som består av bärande skiljeväggar, har olika höjder och dyker upp på den övre nivån för att konstruera ett konstgjort landskap som står i kontrast till det naturliga landskapet i bergen. Valet av material är avsiktligt begränsat; Väggarna är i blek cement behandlad med reflekterande färg både av estetiska skäl och för att skydda dem. Inuti är isoleringen täckt med vit gips.

Externt har huset blivit klädt i lokal sten. Opaka aluminiumdetaljer ger en modern touch till projektet som helhet. Särskilt bör nämnas realiseringsprocessen. Den pragmatiska metoden binder samman tekniska aspekter och natur. Från en teknisk synpunkt sammanfaller det med schweiziskt konstnärskap.

Metallplattan arbetar subtly, löser detaljer som rör droppvatten. Formverktygen, tack vare ett system som skapats ad hoc för huset, döljer samlingsmärkena så att cementväggarnas estetik inte äventyras och att parkettgolvet kan försänkas utan att det behövs en plint.

SCAPE

Titta på videon: Fantastisk Villa G av SCAPE i Sorengo Schweiz

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: