Tanderra House av Sean Godsell Architects i Victoria, Australien

Tanderra House av Sean Godsell Architects i Victoria, Australien

Projekt:Tanderra House
arkitekter:Sean Godsell Architects
Plats:Mornington Peninsula, Victoria, Australien
Område:3.067 sq ft
Fotografier av:Heder av Sean Godsell Architects

Tanderra House av Sean Godsell Architects

DeTanderra HouseavSean Godsell Architectsligger i en sluttning på en enorm fastighet på Mornington halvön, utanför Victoria, Australien. Webbplatsen är känd för sina varma somrar och heta vindar, varför hemmet delvis grävdes i marken. Byggnadens grundläggande utformning är en standard L-form. Det finns också gott om utomhusutrymme som är skuggat för att förhindra överhettning.
En närliggande skur håller på plats ett solsystem som skördar energi från solen men det här låga hemmet gör också bruk av regnvattenkollektion.

Från arkitekterna:"Den flytande naturen av verandautrymmen har varit en integrerad del av min forskning om hus under en tid nu. Från denna forskning har två separata element uppstått i mitt arbete – den (antitektoniska) yttre huden och den tvetydiga planen där användning, funktion, inuti och utanför organiseras i enlighet med den icke-dogmatiska naturen i verandautrymmet i stället för i formella linjer . På en nivå är detta ett argument för en regional arkitektur där lokala förhållanden informerar ett designelement kulturellt inbäddat i både asiatiska och koloniala historier. På en annan har det gett mig ett argument för att korridoren avlägsnades som en organiserande enhet och därigenom ett stödjande argument för den delade planen eller anslutna utrymmen som förekommer i asiatisk arkitektur. Den delade planens kinetiska karaktär hjälpte mig att ta bort beroendet av sektionen som en rumslig enhet från min arkitektur och därmed montera en attack på europeisk modernism som ett formeliskt sätt att generera arkitektur (dvs göra intressant utrymme genom att byta takhöjder eller golv nivåer)”

"Dessa idéer är på jobbet i detta hus som ligger på toppen av en kulle på en 40ha plats. Huset har vacker utsikt över det avlägsna havet, men utsikten är i väster och huset är utsatt för en kraftfull rådande vind. På sommaren blåser heta norrsken över platsen och det är som en motpunkt för denna exponering att huset bildar en "L" form och gräver sig i marken för att ge skyddigt utrymmet för passagerarna. Viktiga funktionella utrymmen är placerade diskret längs planens längd och anslutna med täckta utomhusterrasser i stället för korridorer. Trots att det levererades några år senare, utformades detta hus samtidigt som Glenburn-huset och kallas i tjänst som en syster till Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: