Selah Residence av Stuart Silk Architects i Washington, USA

Selah Residence av Stuart Silk Architects i Washington, USA

Projekt:Selah Residence
arkitekter:Stuart Silk Architects
Plats:Selah, Washington, USA
Fotografier av:Steve Keating, med tillstånd av Stuart Silk Architects

Selah Residence av Stuart Silk Architects

Stuart Silk Architectshar utformatSelah Residencesom ligger på en platå omgiven av böljande kullar täckta med äppel och körsbär fruktträdgårdar. Den dramatiska profilen hos de snötäckta kaskadbergen är tydligt synlig i det avstånd som är ett mycket inslag i hemmet.
Hemmet består av två stora vardagsrum med takhöjd som flankerar en uteplats. Dessa två rum inkluderar köket och vardagsrummet i ett område medan det formella vardagsrummet ligger precis intill gården.

Från arkitekterna:"Detta hem ligger på en platå omgiven av böljande kullar täckta med äppel och körsbär fruktträdgårdar. På avstånd är den dramatiska profilen för de snötäckta kaskadbergen tydligt synlig. Man går in i hemmet genom en artonfot lång glasbelagd cylinder som fyller hemmet med naturligt ljus även på mulna dagar. Två stora vardagsrum med takhyllor flankar en uteplats. De två utrymmena inkluderar köket och vardagsrummet i söder och det mer formella vardagsrummet norr om gården. Fokus på utomhus gården är en stor sten spis. En ståltråd täcker hela gården och filtrerar solen under de varma sommarmånaderna. Denna ståltråd sträcker sig ut mot väst och över de främsta bostadsområdena för att blockera den hårda eftermiddags solen. "

"För att försäkra lång livslängd, användes sten som den primära beklädnaden för hemmet. Stål användes för trellises och koppar till taket av samma skäl. Strax framåt traditionella gavelformar användes för att stärka denna hemförening med närliggande bondgårdar som går tillbaka från början av tjugonde århundradet. För att skapa det moderna uttrycket genom att eliminera takfoten och ta bort alla dekorativa detaljer kunde vi föreställa oss det här hemmet till ett modernt och vår tid utan att vara respektlös mot sin plats.
En pool och terrass huggades in i backen med en serie betongplattformad betong för skydd mot de rådande västra vindarna. En stenmur uppfördes också av samma anledning. Utskärningar i väggen gör att stora trädörrar är öppna när vindarna är lugna. En strategisk vertikal lucka fokuserar synpunkter på bergen i fjärran. "

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: