Secret Garden House av Wallflower Architecture + Design i Singapore

Secret Garden House av Wallflower Architecture + Design i Singapore

Projekt:Secret Garden House
arkitekter:Wallflower Arkitektur + Design
Plats:Bukit Timah, Singapore
Område:13 900 kvm
Fotografier av:Marc Tey

Secret Garden House av Wallflower Architecture + Design

Secret Garden House i Bukit Timah, Singapore är verkligen en som vet hur man drar uppmärksamhet. Den designades avWallflower Arkitektur + Designvars Six Ramsgate Residence och The Travertine Dream House-projekt har redan presenterats på vår webbplats.

Som namnet antyder, är Secret Garden House fullt av eleganta överraskningar, med en skyddad trädgård och en vacker pool placerad i en djupare tomt på gården. Allt var utformat på ett sätt som skyddar privatlivet för invånarna samtidigt som varje liten lyx de behöver.

Secret Garden House ligger i bra klass bungalowområdet Bukit Timah. Ägarens kort var att ha ett lyxigt, tropiskt, modernt familjehem. Att vara ägare till ett byggföretag och genom att bygga det själva, skulle det också visa upp sina yrkeskunskaper.

Huset sitter på en L-formad plats med en smal och anspråkslös fasad; På alla sidor är det omgivet av närliggande hem. Vidare i och med en liten ökning är huvuddelen av marken inte synlig från ingången. De flesta lokala hemköpare skulle betrakta ojämn terräng, smal fasad och brist på framträdande som en nackdel. Arkitekten såg en möjlighet att använda terrängen för att kamouflera huvuddelen av ett stort hus och en hemlig trädgårds frodighet för att skärpa den från nyfikna ögon.

Eftersom de rumsliga och funktionella kraven var betydelsefulla placerade arkitekterna över en tredjedel av huset in i den stigande markprofilen, vilket döljer denna massa effektivt genom att utnyttja den unika platsen. Den upplevda bottenvåningen satte en nivå ovanför. Det möjliggjorde ökad integritet från entrén och en "platå" -liknande terrass för att komponera resten av vardagsrum och trädgårdar.

Besökare välkomnas till huset via en granit grottan entré som leder till en "underjordisk" lobbyn. Framträdandet av en stål- och glasvareltrappa leder besökare upp till vardagsrummet. Ägarna hade gillat idén att avlägsna vardagsrum och matsalar och omger dem genom pooler och trädgårdar. Denna "platå" marknivå planerades vara ett utrymme som blandade inomhus och utomhus, mjuka och hårda. Det skulle vara ett utrymme, med flera program, snarare än många utrymmen med bestämda gränser och fasta funktioner. Träd planterade kraftigt runt omkretsen bildar en mycket privat inneslutning. Visuellt säkra från utsidan, kan den markrätta arkitekturen då vara öppen och transparent utan att ägarens integritet äventyras.

Konceptuellt är ovanstående arkitektoniska sammansättning av två rektangulära travertinblock som sitter på smala piloter. Blocken är anslutna på andra våningen med en sluten bro över markplanet. Ett bandfönster skär runt travertinstenfasaden. Justerbara vertikala timmerlöpare fodrade strategiskt utmed detta band av fönster skyddar glasrutan och reglerar hur mycket solljus når inuti, samt säkerställer integritet vid behov.

En utomhus levande däck och takterrasser-av kompositionen, och är användbar tillräckligt för sociala möten och fester. Däckets vändning är vinklad för att njuta av utsikten över sceniska Bukit Timah Hill, den högsta punkten i Singapore.

Grundläggande arkitektoniska principer för orientering, termisk massa, solskydd och naturlig ventilation är grundläggande för designen. Det är ett hus utformat för troperna, uttryckt av moderna material och modern estetik. Varje våning är utformad för att vara tvärventilerad. Primärt till designethos är att vindar ska uppmuntras och obegränsad. I källaren flyter luften genom den stora grottliknande garageöppningen, genom timmerlattans lobbyn och utgångar via en ansenlig nedsänkt trädgårdsgardin på baksidan som är öppen mot himlen. Över marken hålls de lyftda sovrumsblocken passivt coola av lager av murverk, lufthåligheter, travertinstenbeklädnad, takträdgårdar och pergolaer. Windows sänker värmeingången genom lågemissionsglas och trä solskyddsmedel filtrerar det starka tropiska solljuset och omvandlar det till ett mönster av ljus och skuggor som spelar in i interiören. Takflöden passar vidare upplevelsen under dagen genom någonsin skiftande ljusstakar. När situationen kräver, kan hela hemmet stängas av till tropiska regnstormen eller avbliven från förorenande bränning.

Miljön engagerar dig när det finns respekt och samarbete med både dess styrkor och svagheter. Trots att det ligger på en intensivt urbaniserad ö med en av världens högsta befolkningstäthet, återskapar huset vad det är att njuta av att leva i troperna, med sin frodighet, livskvalitet och skönhet inskränkt i en hemlig trädgård.

Wallflower Arkitektur + Design





























Titta på videon: Lyxvilla i Singapore av WallFlower Architect

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: