Retrospect Vineyards House av Swatt Miers Architects i Windsor, Kalifornien

Retrospect Vineyards House av Swatt Miers Architects i Windsor, Kalifornien

Projekt:Retrospect Vineyards House
arkitekter:Swatt Miers Architects
Plats:Windsor, Kalifornien, USA
Område:5.000 kvm ft
Fotografier av:Courtesy av Swatt Miers Architects

Retrospect Vineyards House av Swatt Miers Architects

Retrospect Vineyards Home är ett lyxigt, modernt residens som ligger på en fungerande vingård. Den designades avSwatt Miers Architectsvars namn kan vara bekant för dig från Vidalakis Residence-projektet som vi presenterade på vår webbplats. Det ligger i Windsor, Kalifornien på en plats som drar nytta av sin vackra landsbygd, vilket skapar panoramautsikt för invånarna i detta hem.

Retrospect Vineyards, en 20 hektar tomt i den ryska floddalen, har producerat Pinot Noir-druvor och säljer dem till närliggande vingårdar i femton år. Men när de nya ägarna köpte fastigheten 2010 visste de att de ville ha ett större engagemang i vinframställningsprocessen. Resultatet var ett modernt hem utformat för att fungera som både en familjeutflykt och en fungerande vingård, med respekt för invånarnas integritet utan att hindra marknadens funktionalitet.

Utrustning och material för vingården lagras i den närliggande ladan, klädda i samma Windsor Stone som huvudbyggnaden, och en stor parkeringsplatta rymmer lastbilar som hämtar nya skördar. En andra uppfart skiljer den kommersiella aktiviteten från bostaden, men trafiken till och från ladan passerar framför huvudhuset. Inför denna affärsverksamhet på ena sidan och en vidsträckt utsikt över de omgivande vingården å andra sidan var byggnaden utformad med två olika fasadbehandlingar på vardera sidan av en smal, T-formad plan: i norr, en relativt ogenomskinlig Inrättningsdomstolen ger sekretess samtidigt som man tillåter dagsljus genom en delikat vertikal träskärm, medan sydfasaden avlägsnar fasta väggar till förmån för glas med dubbelhöjd.

Husets plan var utformad för att svara på familjeliv, med offentliga eller gemensamma områden på bottenvåningen och sovrum ovanför. Sovrummet är separerat från barnrummet med en bro som spänner över det dubbla höjds stora rummet som tar upp majoriteten av den lägre nivån. Nedan öppnar köket och kontoret upp till poolterrassen, och i det stora rummet sträcker sig en tjugofem fot bredd av glidande glasdörrar med full längd sömlöst utrymmet ut på St Tropez kalkstensbassängterrass.

Den fristående gästpaketet, som förutsågs som en glaslåda som sträcker sig utöver terrassens kant, fungerar som en separat byggnad medan den återstår kopplad till huvudbyggnaden av det låga taket som sträcker sig mellan strukturerna. Gästhuset är avskärmad från huvudbyggnaden medan du njuter av helt obegränsad 270-graders utsikt över landskapet, och interstitiellt utrymme används som ett skuggat utekök och vardagsrum med terrass och vingårdsutsikt på två sidor.

HÅLLBARA STRATEGIER

Hemmet utnyttjar sitt tempererade klimat genom att maximera möjligheterna till dagsbelysning och naturlig ventilation. Den smala, stångformade planen orienterade österut mot väst i kombination med långa glasvinster gör det möjligt för naturligt ljus att penetrera hela rymden, vilket eliminerar behovet av konstgjord belysning under dagen. Uppvärmnings- och kylbelastningen reduceras genom användning av djupa överhäng som blockerar den varma sommarsolen samtidigt som den nedre vinklade vintersolen värmer inredningen. Skyddsskärmen på träet på norra sidan av byggnaden fördubblas som en skuggningsenhet, vilket medger indirekt ljus och blockerar bländning på morgonen och kvällen. Glasrutor minimeras på östra och västra fasader. Huset använder coola tak med strålande barriärer för att återspegla värmen från huset och minimera sommarvärmeförstärkningen.

Förutom passiva strategier gör huset också en gemensam insats för att säkerställa att byggsystemen är så effektiva som möjligt. Ett hydraulsystem ger både strålningsuppvärmning såväl som varmt vatten, och hög effektivitet kylutrustning ger luftkonditionering under sommaren. Varmluftsarmaturer med lågt flöde minskar användningen av inre vatten med 30%. LED-lampor är specificerade på många ställen, och den resulterande tidsavbrutna energianvändningen är 25% mindre än kraven för 2008-titel 24. Dessutom är huset utrustad med den infrastruktur som är nödvändig för att ägarna ska lägga till ett takmonterat fotovoltaiskt system och en laddningsstation för elbil inom en snar framtid.

Landskapet var också utformat för att minimera miljöpåverkan. En kombination av vatteneffektiva växter och ett effektivt bevattningssystem håller användningen av vatten under 65%, och rörsystem installerades för att möjliggöra framtida användning av ett grusvattens bevattningssystem. Permeable pavers användes för minst 20% av hardscape. Betygsättningen var utformad för att balansera klippa och fylla på platsen, och den ursprungliga markytan sparades och återanvänds efter att konstruktionen var klar.

-Swatt Miers Arkitekter

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects

Swatt Miers Architects





Swatt Miers Architects

Titta på videon: Incredible Retrospect Vineyards av Swatt Miers Architects

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: