Modern Valley Villa by Arches i Vilnius, Litauen

Modern Valley Villa by Arches i Vilnius, Litauen

Projekt:Valley Villa
arkitekter:valv
Plats:Vilnius, Litauen
Område:4 477 sq ft
Fotografier av:Norbert Tukaj

Modern Valley Villa by Arches

DeValley Villaär ett nytt modernt hem designat av den litauiska arkitektoniska studionbågar.Det ligger i närheten av Vilnius, Litauens huvudstad.
Detta unika moderna hus har utformats för att komplettera det fantastiska landskapet som omger det. Den är klädd med hållbart Kebony-trä och oregelbundna taktak. Det lever i harmoni med backarna och tallarna som flankerar den på tre sidor.

Bara några hundra meter från den aktiva stadsgatan och du kan hitta dig själv i den exklusiva omgivningen av parken. Lugn och harmoni i naturen. Denna känsla förhöjs av naturlig dal, den gamla Raguva. Solig sluttning av dalen. Utkant. Plats för den tidigare trähuset. Regional park territorium. Reglerad arkitektonisk lösning. Territory begränsningar för arkitektoniskt uttryck och kunder vision att leva i moderna hus – dessa var utgångspunkter.
Hur harmoniserar man allt detta?

Objektet ligger i den soliga delen av sluttningen bredvid utkanten. Det är utformat på den tidigare gården platsen. Befintlig sluttning och alla värdefulla träd på platsen bevaras. Tanken med byggnaden är att "hänga" den över dalen och öppna den till dalen genom att fortsätta fönster. Bottenvåningen är delvis dold i backen. På grund av den svarta skifferfinishen försvinner bottenvåningen i outskirtskugga.

Endast första våningsvolymen, färdig med naturligt trä, utställs. Lacons skulpturala volymen tolkar silhuetten av det traditionella sluttande huset. Uppdelad volym, olika former, humana proportioner, glas och trä harmoni skapar intryck av ljushet. Inre utrymmen följer volymen. Integrerad naturlig träavslutning av fasader och tak skapar intryck av formfasthet.

valv

Volymen med sina material och färgämnen blomstra i skogs- och dalbakgrund. Genom att dela upp volymen skapas mikrorum – gårdar. Detta är byggnaden i naturen. Därför har alla inredningsrum ingångar till yttre utrymmen-innergårdar. Gårdarna är ordnade på olika nivåer, vilket ger känsla av helhet och integritet, gör det möjligt att njuta av både morgon och kvällssol.

Den hängande volymen på första våningen skapar naturligtvis terrassen. Fönster av bottenvåningen är delvis täckt av de vertikala trälamellerna, de tjänar som skydd mot överhettning och blir en del av inredningen. Omgivning planteras med gräs, vägen till ingången är av granitplattor för att minimera ingripandet till naturen. Tomten är omgiven av det öppna arbetet.

valv

Titta på videon: Svenska: Valley Villa med Kebony beklädnad av arkitektbyrån Arches

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: