KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort av Project Design Group i Yalova, Turkiet

KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort av Project Design Group i Yalova, Turkiet

Projekt:KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort
arkitekter:Projektdesigngrupp
Plats:Yalova, Turkiet
Område:3.552.090 sq ft (land)
Fotografier av:Courtesy of Project Design Group

KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort av Project Design Group

Projektdesigngrupp utformade KentPlus YALOVA Wellness SPA Resort i Armutlu, Yalova i Turkiet. Denna lyxiga utväg ligger på ett ganska stort tomtområde, cirka 3.552.090 kvadratmeter, i en region som är känd för sin grova topografi och milda klimat men också en fantastisk utsikt över havet. Anläggningen är omgiven av en frodig, grön natur som gör det möjligt för gästerna att etablera en mer intim kontakt med den naturliga miljön.

Området avKentPlus YALOVA Wellness SPA Resort designad avProjektdesigngrupp i bosättningen av Dereliköy i Armutlu av Yalova, som ligger på land med ett område på cirka 330.000 m², välkomnar människor med sin bergstopografi, mildt klimat och spektakulär havsutsikt och ligger i grönska, vilket gör det möjligt för boende att återupprätta kontakt med naturen.

Denna unika naturliga karaktär utgör grunden för projektkonceptet, vars huvudsyfte är att byggnaderna ska utformas för att bli delvis förlorade i denna naturliga atmosfär och genom att harmonisera med topografi för att sprida sig och smälta in i landskapet. På samma sätt var atmosfären för användarna att medan de åtnjuter sig, slappna av eller gå på gatan borde de bibehålla naturens doft. För att uppnå denna planerade atmosfär för användarna och för att förbättra dess effekt, skapades många gröna bälten i bostadsområde. På så sätt tillhandahålls integrationen av mark, design och skogsmark som omger projektområdet.

I detta skapade gröna område, genom att ge särskild betydelse för den offentliga rymdpersonalen, var gatorna fotgängare och fotgängare möttes grön med massor av gator som öppnar de stora gröna banden och nästan når en liten skog vid slutet av vägen. Under utformningen skulle de projektenheter som skulle läggas till i denna atmosfär lokaliseras på landet på ett sätt som skulle göra det möjligt för grönska att komma i kontakt med dem på vissa punkter och kringge dem på vissa andra punkter.

Bostadsenheterna var belägna på de brantare övre sluttningarna av marken som vetter mot utsikten medan hotell var belägna på nedre sluttningarna där gradienten stadigt minskade. I bostäderna önskas ett nytt andetag istället för nuvarande vanliga bostads typologier och en annan bostadsmorfologi byggs istället för att producera monotyphus. I stället för att använda en repetitiv standard typ av bostäder, olika typologier; några av dem med takterrass, några av dem med hakat tak, några av dem med större stängt område och några av dem med mindre stängda men större trädgårdar, samlas. Och en bosättning, vars gator skapar passager genom att smala på vissa punkter, och skapa en liten plaza genom att sprida sig vid en annan punkt, bildas. På detta sätt produceras 14 olika typer av block totalt 163 block och 63 olika typer av lägenheter totalt 1001 lägenheter.

Dessutom tolkas en del av hus som heter "hayat", som för det mesta ses i typologierna "Forntida turkiska hus", genom att integreras i det moderna livet. "Hayat" används som ett trevligt gemensamt område som tjänar till att dra nytta av att kombinera två olika lägenheter och för att öka samspelet och delningen av grannar. I huvudsak var syftet att atmosfären som skapades utomhus skulle dras via en inre trädgård in i huset, vilket är till liv. På detta sätt skapades en atmosfär som användarna inte bara skulle uppleva när de gick utomhus, men som en del av deras dagliga liv. Bostadsenheter, som omprövas med alla dessa tillvägagångssätt, utformades genom att samla de klassiska plantyperna på olika sätt och återuppbyggnaden av funktionen av denna kombination.

De sociala anläggningsenheterna, som syftar till att föra användarna ihop med termiska vattenresurser, en annan naturlig skönhet i regionen, var inbäddade i olika höjder och dolda i landet så mycket som möjligt. Sociala faciliteter innebär enighet i grön och vatten med termiska och sötvattenpooler och gröna inre domstolar. I det termiska poolområdet var små privata kubiska rum inredda i poolområdet för termiskt vatten. Och dagsljusanvändningen tillhandahölls i hela området genom att undersöka den historiska turkiska badtypen. Under utformningen av rymdinställningen för dessa sociala anläggningsenheter, var inuti och utanför byggnaden omprövas och en visuell förbindelse mellan termiskt vatten och sötvatten byggdes.

I projektet var tre olika hotellbyggnader utformade med ungefär 592/595/135 totalt sängbelopp … För att inte begränsa utsikten över varje bostadsenhet var hotellblocket fragmenterade mot övre våningarna och förskjutna i enlighet med topografin mot de nedre våningarna. Staggering dessa nedre våningar underlättar inresa från utsidan, vilket ger användarna lättare tillgång till utomhuspoolen, spa, turkiska bad, sportcenter, skönhetscenter, rekreationsrum och andra samhällsenheter. Strömmens axel som strömmar genom den minst branta delen av platsen mot strömmen definierades som projektets huvudsakliga rekreationslinje, där social interaktion ökade med närvaron av hotellen. Denna linje, som äntligen möter stranden, lockar användare från hela projektområdet på grund av sin position i mitten av webbplatsen, och både fysisk och funktionell struktur.Med hjälp av olika landskapsplaneringselement och paviljonger, genom att bredda strömmen och införliva den i designen, har den blivit en framträdande egenskap och projektets ryggrad.

I rekreationsområdena genom hela denna ryggrad, utformades sociala områden som var tilltalande för både vuxna och barn från olika åldrar. Denna rekreationslinje pryder med en biologisk damm, en amfiteater, lekplatser, restauranger och tematiska trädgårdar för att vila sig runt dammen. Runt dammen, som är 1200 m², används plantor med fibrös rot, bröd och räta för att hålla vattnet rent. Ett rikt landskapsarkitektur formades genom att välja riktiga växter för klimat och markkaraktäristika för Yalova. På hårda golv tillhandahålls olika övergångar genom att använda brisbetongblock och granitplattor, medan de i de öppna grönområdena är föredragna av markbeläggningar som inte behöver mycket vatten.

Samt bostadshus, sociala faciliteter och hotell; parkeringshus med flera våningar, hälsocenter, moské, skola och restaurangbyggnader har också utformats som en del av projektets huvudkoncept.

Genom den här skapade atmosfären av projektet riktade sig målet att den naturliga miljön, som är den viktigaste delen och även direktören för design och designprocessen, blir involverad i användarens dagliga liv i första ordningen.

Textbeskrivning tillhandahållen avProjektdesigngrupp

Titta på videon: KentPlus YALOVA Wellness SPA & Resort

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: