Hus i Costa d'en Blanes av SCT Estudio de Arquitectura i Mallorca, Spanien

Hus i Costa d'en Blanes av SCT Estudio de Arquitectura i Mallorca, Spanien

Projekt:Hus i Costa d'en Blanes
arkitekter:SCT Estudio de Arquitectura
Plats:Costa d'en Blanes, Mallorca, Spanien
Fotografier av: José Hevia

Hus i Costa d'en Blanes av SCT Estudio de Arquitectura

Designad avSCT Estudio de Arquitectura,detta moderna hem ligger i det slående området Costa d'en Blanes i Mallorca, Spanien.
Det representerar en bostad på flera nivåer som ligger på en långsträckt, sluttande byggplats som tvingade en smalare byggnad.
De viktigaste vardagsrummen ligger på övervåningen, där tillgång till poolen och däck ligger bara några steg bort.
Huvuddelen av hemmet är byggt av betong, men glasgolv till tak fönster omger vardagsrummen vilket ger gott om naturligt ljus att komma in samtidigt som invånarna kan njuta av den fantastiska utsikten.

Från arkitekterna:"På en lång, smal tomt med en mer eller mindre uttalad sluttning, var vi beställda av ägarna att riva huset de bodde i och bygga en ny.
Det första beslutet består av att invertera situationen på dag- och nattområdena, placera nattzonen på bottenvåningen och dagzonen på övervåningen, där utsikten är bättre och det finns mer integritet med angränsande tomter och möjliggör användning av pool och solarium på den nivå där dagtid aktiviteten genereras.
Vårt mål var att göra byggnadsvolymen enkel, tydlig och eftertraktad. I detta avseende har sidofasaderna och sektionen behandlats som ett band som vikar, vilket bildar sidopanelerna och plattorna som innehåller programmet på varje våning. Bandet som viks och formar plattorna och väggarna är i ett tungt material – betong – och sidokroppen är gjorda av ett lätt, bräckligt material, dvs glas. Endast en uteplats öppen för ena sidan skär genom bandet.
Konceptuellt har golven modulerats med en 1 × 1 m. sektionen, och denna modulering återspeglas i fasadens sammansättning, mönster av betongplattor, snickeri och distributionsdesign.
Efterföljandet av bilder från solarium, uteplats terrass, steg, lounge, täckt terrass, öppen terrass, mot utsikten, ger huset ett högt utrymme för rumslig kvalitet. "

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: