Humble House av Coy Yiontis Architects i Barwon Heads, Australien

Humble House av Coy Yiontis Architects i Barwon Heads, Australien

Projekt:Humble House
arkitekter:Coy Yiontis Architects
Plats:Barwon Heads, Australien
Fotografier av:Tatjana Plitt

Humble House av Coy Yiontis Architects

Ett hanterbart, modernt hem som innehåller minne om sitt tidigare liv är vad ett par i Australien ville ha frånCoy Yiontis Architects.DeHumble Housevar svaret från arkitekterna som har utformat ett modernt hus med ett brant skicktak på framsidan vilket är ett slående drag som ger detta hem ett mycket tydligt yttre utseende.

Från arkitekterna:"Utformat för ett äldre par som reser ofta, rymmer denna kusthem hemma barnbarn och familj samt att vara en privat, lätt underhållen fristad mellan äventyr. Byggnadsformen drivs av platsförhållanden och behovet av tillgänglighet; Den resulterande dynamiska fasaden och de dramatiska interna volymerna trodde sin levnadsförmåga.
Screening från västra grannar och behovet av att hemmet ska sitta på en enda nivå över en sluttande plats dikterade byggnadens form. Den överlägsna karaktären hos de två våningar grannarna och hotet att överskugga och överblick resulterade i utformningen av en lång, lång byggnadsform som löper hela längden på västra gränsen som skyddar klienternas bekvämlighet. Vardagsrum är inriktade mot norr och korsventileras. Sovrummen är orienterade i öster för att fånga morgonsolen.
Downsizing från en stor arv landstuga, är detta nya hem medvetet samtida. Klienterna njuter av "touchknappsteknologin" i hela hemmet. De vanliga modkonsekvenser som elvärme och elektriska persienner är relativt lyxiga efter sitt gamla hem där stekningen av dagliga bränder krävdes för att hålla huset varmt. Också viktiga är de små handen som hjälper dag till dag att leva; ett bänkställe vid ytterdörren för att ta bort smutsiga stövlar; utomhusdusch för att skölja sandiga fötter efter ett strandbesök Den hemliga luckan i garaget som öppnar det interna köksbordet direkt så att de tunga livsmedelsbutikerna inte behöver släpas. "

"Detta hem var att vara det som deras tidigare hem inte var; samtida och lätt att underhålla. Behandling av klienterna som åldras bekvämt på plats bestämde att det inte fanns några steg i hemmet; interna utrymmen och trädgård är på en kontinuerlig nivå och den resulterande terrasserade trädgården på baksidan av sluttande plats ger enkel underhåll och ett överflöd av grönsaker. Sekretess var kritiskt och byggnadsformen svarar mot hotet att överskugga och övervaka från sin västra granne. Det huvudsakliga bostadsutrymmet sträcker sig från denna form med fullhöjd glasering i norra och södra gårdarna. Detta kan öppnas helt eller delvis på båda sidor beroende på väderförhållandena. Frekventa underhållare, en flexibel plan krävdes som gjorde det möjligt för privata studier att konverteras till sovrum när besökarna stannade på. En isolerad studie med eget badrum har potential att hyra en levande vårdgivare om det skulle uppstå behov i framtiden. Detta är ett modernt hem som är bromsat i sina beboers historia och utformat kring sina dagliga liv.
Komfort, enkel underhåll och förenkling av etablerade dagliga ritualer var de viktigaste delarna av kundens kort. Hemmet är i grunden levande och noggrant övervägt med hänsyn till idioskrivningarna hos paret som bor här. Områdena är noggrant anpassade med skräddarsydda nischer för momentos samlade över en livstid. Trots det moderna svaret som krävs för att rymma den funktionella beskrivningen är familjehistorien riklig uppenbar. Mekanisk mod-cos säkerställer smidig drift och komfort i hemmet. Vi påminns varje gång vi pratar med kunden hur underbart huset ska leva i. "

"Projektet svarar direkt på webbplatsen och kundens levande mönster. I enlighet med vår designfilosofi; yttre utrymmen blir en förlängning av levnadszoner, maximerar användningsområdet för webbplatsen och bidrar till känslan av generositet i rymden. Vår arkitektur och inredning är mycket utformade och detaljerade. Naturmaterial väljs ut för sina estetiska egenskaper och hållbarhet.
I alla våra projekt betraktar vi hållbarhetskritisk och detta påverkar alla aspekter av designen från plats och orientering av byggd form till material som används.
Projektet uppnår en 6-stjärnig energiklassificering (BERS) med vattentankar som plumbed i sanitära enheter, dubbla glasrutor hela och respekterar strikta lokala brandkrav. Funktionen spottedgum-beklädnad och screening användes för sina estetiska och miljömässiga egenskaper; vara ett lokalt hållbart plantatvirke. "

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: