House DS av GRAUX & BAEYENS Architecten i Destelbergen, Belgien

House DS av GRAUX & BAEYENS Architecten i Destelbergen, Belgien

Projekt:House DS
arkitekter:GRAUX & BAEYENS Architecten
Plats:Destelbergen, Belgien
Område:3 358 sf
Fotografier av:Philippe Brysse, Julien Lanoo

House DS av GRAUX & BAEYENS Architecten

GRAUX & BAEYENS Architectenhar genomfört en översyn och en förlängning av en traditionell belgisk bondgård, en "fermette". Byggnaden som går tillbaka till 1970-talet har bevarats, men den har också fått några nya tillägg till sin struktur.
Det nya nya utseendet på House DS handlar om den moderna stilen. Den kontrasterande svartvita interiören känner till hur du uppmärksammar dina ögon när och var det behövs, medan trägolv förbinder interiören med sina kontraster.

Huset ligger i ett typiskt bostadsområde. Tomten präglas av stora bakre trädgårdar och försumbar sida trädgårdstrimmer.

Fastigheten kan beskrivas som en typisk belgisk "fermette", eller bondgård efterföljande från sjuttiotalet.

Klienten förvärvade fastigheten för 10 år sedan. Kort var att förvandla huset för att säkerställa ett rymligt, ljust och modernt boende.

Till skillnad från den totala sminken hade klienten i åtanke, arkitekterna valde att bevara arketypen av gårdshuset och lägga till en förlängning som strävar efter en dissonans, en konfrontation, som syftar till att skärpa båda enheterna och uppnå en symbios mellan gammalt och nytt.

Fyra volymer placeras mot den befintliga volymen som stora canvaser, för att fånga ljus och bilda en ny baksida. En femte, separat volym innehåller poolhuset.

Dessa två ingrepp, förlängningen och poolhuset definierar därmed det stora trädgårdsområdet, som är anslutet av terrasserna och poolen.

De övriga delarna av skalet förblir orörda och bevarar synen av en individuellt läsbar volym.

Inuti skapas en fusion av gammal och ny:

Det nya utrymme som bildas av dukarna kopplar genom ett kontinuerligt väggskåp till det befintliga L-formade vardagsrummet och öppnar som en trampad fläkt i ljuset.

Ett långt skåp placeras diagonalt och skiljer vardagsrummet från verktygsdelarna (entré, förråd, badrum, lekrum) och integrerar funktioner som öppen spis, bibliotek, kök, … Med mycket specifika konstruktiva ingrepp öppnades det befintliga huset och var kopplat till den nya bakre delen. Detta resulterar i ett öppet bostadsutrymme där trädgården med sina utvecklande årstider spelar en central roll.

Garderoben har dubbelt syfte. För det första är vardagsrummet separerat från de praktiska delarna (entré, förråd, badrum, lekrum) och för det andra är många olika funktioner integrerade (öppen spis, bibliotek, kök, …)

Den täckta terrassen är integrerad i den nya bakdelen.

Den nya baksidan är tänkt som en träram. Denna torra väggkonstruktion är ett snabbt sätt att arbeta och har lett till en minskad byggnadsperiod.

GRAUX & BAEYENS Architecten












Titta på videon: In Hinduism, har förfäder i en synd?

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: