Ch House, Domb Arkitektur, Tel Aviv, Israel

Ch House, Domb Arkitektur, Tel Aviv, Israel

Från arkitekten. Ett hus i utkanten av Tel Aviv, Israël.

Designen är ren och väldigt begränsad i arkitektoniska element. Grundfärger: vit gips, järn och glas. Det gamla huset tjänade familjen samtidigt som barn höjdes. Nu när barnen lämnade hemmet, är det hem för paret och tjänar till värd för familjen och barnbarnen. Klienterna ville ha ett modernt hus utan nivåer, öppna, men med intima hörn för familjen. Det var viktigt för paret att stanna i samma grannskap, men att bygga ett hus enligt deras nya behov.

Eftersom de inte lyckades hitta land de älskade, och föredrog att stanna kvar i den gamla bostadsmiljön – bestämde de sig för att bygga ett nytt hus på den gamla hemmabasen. För att inte förstöra den gamla infrastrukturen – men planerade att använda den till det nya huset. En hel del fördelar är att renovera gammalt hus: Förstå den närmaste miljön, känna till webbplatsen och den befintliga planen, anta dem till de nya behoven i det nya programmet, samt spara pengar och tid för bygglov och renovering.

Eftersom vi lämnade den befintliga skelettbasen är golvhöjderna låga, och de gamla golven och kolumnerna – skapade mycket planeringsförhållanden. Den nya konstruktionen använde starkt arkitektoniskt språk som skiljer byggnadens volymer och döljer de gamla kolumnerna och taken. På grund av den låga takhöjden var vi tvungna att omforma klokt belysningssystemet och luftkonditioneringen – att inte sänka taket (luftkonditionering döljer sig i väggarna).

På jobbet var vi tvungna att anpassa ramarna på huset och var tvungna att fylla upp till 8 cm tjock gips. Byggnaden ligger nära framsidan och sidorna, och är mycket öppen för trädgården. Ett litet antal funktionella utrymmen -projektion i antal öppningar. Färre sovrum – behöver färre fönster. Tungt förseglat skal på 3 sidor, jämfört med stora glasväggar på baksidan – förstärker anslutningen av huset till trädgården.

Tung stråle, som omger huset och trädgården, skuggning av dörrar och sittplatser. Vid ingången speglar ett stort vattenelement, en "reflekterande pool", framsidan av huset som en spegel, avkopplande och skapar "vitt ljud" som kopplar ur ingången från den bullriga utvändiga vägen. En flytande träbro leder gäster till den stora "ytterdörren". Huset roterar runt en central trappa – genomskinlig och förbinder de olika utrymmena på den öppna bottenvåningen.

På ena sidan av vardagsrummet och vardagsrummet, främre matsalen och köket med det intima matstället, skafferi och utekök. Köket är producerat av det italienska företaget "Boffi" – delvis öppet för vardagsrummet och döljer arbetshörn. Matsalen utanför köket, internt och externt – används för att äta och hantera familjen varje dags liv. Mannen drömde att ha "utanför arbetskök" i trädgården, som kopplades till baksidan och köket. Rymligt vardagsrum och rymmer många gäster, möblerade med bekväma och eleganta italienska möbler.

Det kombinerade familjerummet bredvid vardagsrummet med ett särskilt bibliotek – blev snabbt mitt i huset. Intim och mysig. Den hemma centrala trappan gömmer den stora matsalen, som värdar familjen med direktlänk till den vackra trädgården. Minimalistiska glasdörrar, osynliga och dolda inuti väggens bredd.

Mycket av det sociala livet i Israel äger rum utomhus, så det finns stora ytor för att samla och äta i trädgården. På andra våningen-rymliga föräldrasvit, med balkong med utsikt över trädgården. Inträde genom den stora garderoben som leder till ett stort sovrum och stort och lyxigt badrum, med fristående bad och stor dusch. Källaren är funktionell – Spelrum för barnbarn, gym, intimt kontor och ytterligare gästpaket.

Ett smart system styr el, kommunikationssystem, ljudvideo och luftkonditionering – och drivs av en i-telefon. Nytt liv till befintlig struktur, utan att förstöra restarna av det förflutna, försöker behålla så mycket som möjligt. Nytt liv för nästa tjugo år, till en glad och utökad familj.












arkitekter:Domb Arkitektur
Plats:Tel Aviv, Israel
År:2012
fotografier:Amit Geron

Titta på videon: Profetia 1947 + 70 = 2017 Uppfylld. Donald Trump förklarar Jerusalem som Israels huvudstad

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: