Casa 1217 av H Arquitectes i L'Escala, Spanien

Casa 1217 av H Arquitectes i L'Escala, Spanien

Projekt:Casa 1217
arkitekter:H Arquitectes
Plats:L'Escala, SpanienOmråde:6 458 m² (område)
Fotografier av:Adria Goula

Casa 1217 av H Arquitectes

Spanska arkitekterH Arquitecteshar utformat 1217-huset eller som det är officiellt känt Casa 1217 i L'Escala kommun Girona, Spanien.
Huset är placerat på en 6 500 kvadratmeter tomt med en mjuk topografi. Plottet var klart av några hinder som gjorde jobbet ganska mycket enklare och snabbare.
Detta hem tjänar som bostad för ett ungt par. Det är två våningar med utsikt över Peníbergen och Cap de Creus.
Interiörer och utomhusområden är anslutna via en serie anslutna verandor.

Beläget i l'Escala (Girona) nära Montgó Cove med inga speciella urbana egenskaper. En rektangulär form av 600 kvadratmeter yta med alla urbana tjänster; mjuk topografi, ansikten nord-syd orienterad längs tomten. Det fanns inget existerande tillstånd på platsen, varken vegetation eller byggt element.

Betingelser

Programmet var enkelt, att utveckla ett hus för ett par; men det fanns några villkor som hjälpte till att börja ta de första besluten: huset ska ha två våningar för att möjliggöra utsikt över Pení Mountain och Cap de Creus. Klienterna föreställde sig även porcher som övergångsrum i båda våningarna som ett sätt att koppla inomhus- och utomhusmiljöer; ett utrymme på bottenvåningen för att fungera som ett extra rum och få rum med badrum för att vara värdgäster.

Projekt

På grund av de obehagliga omgivningarna i plottet föreslogs att plantera alla former av vegetation på dess omkrets. Avsikten var att ändra uppfattningen genom förtätning med vegetation och för att undvika att skapa ett stängsel. Medan bottenvåningen är relaterad till utomhusytan är första våningen relaterad till landskapsutsikt. Dessa villkor definierar den första logiska konstruktionen av huset: tre horisontella planer öppnas helt på sin omkrets. För att svara på det "bekväma" programmet i huset kommer hälften av arean på varje våning att upptas av en lätt "låda". Dessa två lådor placeras i motsatta riktningar på varje våning för att skapa en optimal relation med utrymmet beroende på vilket golv. Lådan på bottenvåningen är placerad på norra sidan för att dra nytta av galleriets södra orientering och innehåller köket och ett extra rum / förråd som fungerar som en veranda på sommaren och som solfångare på vintern. Lådan på första våningen rymmer två små rum: deras storlek tillåter att utnyttja utnyttjandet av det yttre galleriutrymmet av användarna. Detta utrymme kommer att användas som en balkong på sommaren och som en studie på vintern. Medan lådorna innehåller "bekvämt" programmerat utrymme, antas de icke-programmerade galleriutrymmena att användas med ett passivt värmesystem hela året.

H Arquitectes

Konstruktion

Strukturen, baserad på betongstolpar och plattor, är den viktigaste investeringen i projektbudgeten. Den innehåller den termiska trögheten och karaktäriserar samtidigt gallerier och därmed resten av huset. Boxens strategi svarar på ett mekaniskt konstruktivt system: de är sammansatta av en ballongram, OSB-paneler och gipsskivor. Luftkammaren inuti väggskivorna gör det möjligt att lagra en stor mängd isolering, vilket undviker överflöd av termisk tröghet i de rum som måste värmas upp snabbt under vintern. Samtidigt tillåter man att placera alla tekniska element i ett hus där betongstrukturen är helt synlig utan några dolda element. Slutligen har betongpaneler valts som klädsel för lådorna.

Byggbeteende

Gallerierna som möter öst och syd garanterar en hög nivå av solförstärkning. De arbetade utan acklimatisering under vintern och arbetade samtidigt som en termisk kudde för "komfort" utrymmena. På natten minskar gardinerna värmeförlusten medan en vedspis ger acclimatisering. Dessa element hindrar också huset att svalna under perioder som är tomma. Lådorna (väl isolerade, lufttäta och utan värmeinerti) har ett luftvärmepumpsystem som ger en snabb uppvärmning till dessa utrymmen när användarna kommer tillbaka efter en lång frånvaro.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: