Bitten House av arnau estudi d'arquitectura i Spanien

Bitten House av arnau estudi d'arquitectura i Spanien

Projekt:Bitten House
arkitekter:arnau estudi d'arquitectura
Plats:Sant Feliu de Pallerols, Spanien
Fotografier av:Marc Torra, artighet av arnau estudi d'arquitectura

Bitten House av arnau estudi d'arquitectura

Beläget i hjärtat av en dal vid Brugent flod,Bitten Houseverkar stängd som en låda för att hålla små skatter. Den designades avarnau estudi d'arquitecturaatt dra nytta av den första morgonsolen, utsikt över klocktornet på andra sidan floden, Fjärden av Far i fjärran, labyrinten av trädstammar i flodskogen och resten av omgivningen. Det förbinder sig så mycket med miljön att det blir en del av allt som omger det.

Från arkitekterna:"Terrängen där den ligger är komplex och underbar, så vi presenterar ett hus med en vilja att svara på alla determinanterna av tomten med mycket få ord, nästan bara med respektfull tystnad. Så vi föreslår en kub av armerad betong som observerar landskapet, letar efter solen och förbinder de inre utrymmena med trädgården, med minsta möjliga gester men med maximal kraftighet. De fyra biterna i de fyra motsatta hörnen av huset betonar förhållandet mellan huset och resten av tomten och med utsidan. grov som persikahud, först när vi biter på denna söta frukt av betong, upptäcker vi all den färskhet som är gömd i dess interiör. På bottenvåningen ger en av hörnspåren tillgång till huset från gatan och till ett täckt utrymme där fordon kan lämnas. I det motsatta hörnet finns en stor veranda som släpper in i ljuset och tjänar som utgång till trädgården, till köket och till matsalen, och samtidigt mot söder fungerar den som ett trevligt övergångsutrymme mellan insidan och utsidan. "

"När det gäller första våningen ger de två biten plats för två terrasser, tillgängliga från sovrummen och studien, och för två takfönster som fyller in med ljus de fler inre utrymmena på bottenvåningen. Organisationen av det funktionella programmet i detta Huset är fördelat på tre nivåer: – På bottenvåningen hittar vi ingången, matsalen i kombination med vardagsrummet, köket, ett badrum och ett förråd med direkt tillgång från entrén och köket. Eldstaden, en hög konsistensvolym av samma betong som resten av huset, är en förlängning av kärnan i byggnaden i husets levande kärna. – Den första våningen är där rummen är, två av dem är stängda, medan den tredje är öppen och kan anpassas till olika användningsområden. Vi hittar också där två fullt utrustade badrum, tvättstuga och två terrasser i motsatta hörn, sydost och nordväst. Utställningen är mycket slät för att undvika känslan av uppdelat utrymme: trottoaren är densamma för hela golvet, spåren på skjutdörrarna spolas med det falska taket, skiljeväggarna är fristående och de genererar nödvändiga åtgärder för att undvika kontakt mellan dem … – Källaren rymmer ett utrymme med flera användningsområden som är tillgänglig från förvaringsrummet på bottenvåningen. Belysningen av detta utrymme löses med hjälp av öppningar mot insidan av poolen; denna vattenmassa i rörelse ger känslan av viktlöshet i rymden. "

"Betong och trä är de viktigaste materialen, utvalda för byggandet av huset. Den första, något färgad i det jordiska färgschemat, bestämmer strukturen och fasaderna, samtidigt som man bygger upp den ofullkomliga kuben, den konceptuella utgångspunkten för projektet. De vertikala träremsorna gör likformigt den dekoration som framträder efter att ha biten denna beboeliga frukt: de är husets massa. Dessutom möjliggör layouten de som bor i huset för att ansluta sig till omvärlden (landskapet, solstrålningen, utgången till trädgården och terrasserna …) på en skala som kan variera från en spion sånn utseende till en skamlös blick , vilket blir möjligt när glidpanelerna, som är gjorda av träremsor, flyttas bort tills de försvinner. Ett annat viktigt material i konfigurationen av husets yttre är vegetation: massan av korta buskar av holmek, som strategiskt placerats på två sidor gör det svårt att komma åt tomten utifrån. Frånvaron av ett staket tillsammans med förlängningen av trottoaren upp till entréportalen hjälper till att suddas ut mellan gränsen mellan tomten och omgivningen. Detta är en av de viktigaste avsikterna i projektet, vilket är förenligt med beslutet att bygga en kraftfull volym som inte kräver något annat skydd, förutom den som byggnaden själv ger. Grönsakerna skall ätas och spridas även om utsäde som de bär inuti. Vem vet om ett av biterna till detta hus har varit tillräckligt djupt för att svälja stenen? Bara tiden kommer att ge oss svaret. "

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: