Återanvänd industriell byggnad - Red Bull Music Academy av Langarita Navarro Arquitectos

Återanvänd industriell byggnad – Red Bull Music Academy av Langarita Navarro Arquitectos

På många sätt delar detta projekt logiken till en rysk matryoshka docka. Inte bara i den mest bokstavliga, fysiska meningen, i vilken en sak införlivas direkt i en annan, men också i en tidsmässig bemärkelse, i vilken man ursprungligen härrör från den andra. De ursprungliga omständigheterna i detta projekt fastställde en gynnsam bakgrund för detta tillstånd: Ett nödprojekt. Red Bull Music Academy Madrid 2011: Red Bull Music Academy (RBMA) är en nomadisk årlig musikfestival. Under de senaste 14 åren har denna händelse hållits i en annan världsby, välkomnar de sextio förvalda utvalda internationella deltagarna och omger dem med musiker, producenter och DJ-er, vilket ger dem möjlighet att experimentera med och utbyta kunskaper och idéer om musikvärlden. 2011 års upplaga av RBMA skulle hållas i Tokyo, men med tanke på jordbävningens förödande effekter måste platsen ändras. Med bara fem månader att planera tog staden Madrid över. Det kreativa utrymmet, som kallas Matadero Madrid, som ligger i ett tidigt 20-talets industriella lagerkomplex, betecknades som evenemangets nya plats. Ett medeltidsprojekt, The Nave de Música i Matadero Madrid. RBMA lanserade programmeringen för den nya Nave de Música (musiklager), ett utrymme speciellt tillägnad ljudskapande och forskning. Genom att använda den befintliga installationen som utgångspunkt och med tanke på dess experimentella karaktär, ansågs byggprojektet som en tillfällig struktur baserad på kriterierna för anpassningsbarhet och reversibilitet som skulle göra det enkelt att helt eller delvis omkonfigurera över tiden. Under dessa omständigheter och i en nödsituation började arbetet på en infrastruktur som kunde uppfylla de exakta tekniska och akustiska behoven hos evenemanget, förutom att påskynda, främja och berika en rad extremt intensiva konstnärliga möten som skulle äga rum mellan deltagande musiker, samtidigt som man lägger till en miljö som skulle spela in och arkivera allt som äger rum.

Som en följd av detta utvecklades projektet i lagerets interiör i form av en fragmenterad stadsstruktur där det rörliga förhållandet mellan närhet och oberoende, preexistens och prestanda skulle kunna erbjuda oväntade stadier till invånarnas befolkning.




Källa

Titta på videon: ZEITGEIST: Flytta framåt. OFFICIELL RELEASE. 2011

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: