65BTP-House av ONG & ONG Pte Ltd i Singapore

65BTP-House av ONG & ONG Pte Ltd i Singapore

Projekt:65BTP-House
arkitekter:ONG & ONG Pte Ltd
Plats:Singapore
Område:15.575 sq ft
Fotografier av:Derek Swalwell

65BTP-House av ONG & ONG Pte Ltd

65BTP-huset är en modern design avONG & ONG Pte Ltdi Singapore. Denna privata bostad är omgiven av en stor trädgård som ger det ljusa inredningen en fin bakgrund. Inredningen av inredningen är mestadels utformad som en öppen planlösning och det är upplyst i naturligt ljus tack vare de stora fönstren på båda våningarna. Bottenvåningen är ansluten till det här hemmet med naturliga omgivningar genom skjutdörrar.

Detta är ett hem omgivet av en stor trädgård som konvergerar i ett kolossalt förkrigståg med sådan storhet att dess närvaro är inblandad inom själva arkitekturen i huset självt. Under hela hemmet finns många möten med naturen samtidigt som det fortfarande är mycket inomhus. Byggnadens arkitektoniska placering möjliggör visning av trädet från alla huvudområden, från endera av sina två våningar direkt ner till källaren.

Första våningen

En granitvägg vid ingången från avskärmade paneler skapar en serie hål som subtilt skyddar trädgården från full utsikt samtidigt som den bibehåller en välkomnande atmosfär. I uppfarten döljer en smart placerad vattenfunktion diskret den nedsänkta luftkonditioneringshallen precis under den. De viktigaste vardagsrummen och matsalarna är inrymda på marknivå, vilket gör att utrymmena kan passera smidigt ut i trädgården och medföljande lap pool. Vid kvällen lyser prickar på poolens basdans lekfullt i vattnet och efterliknar en stjärnig nattscen. En elegant spiraltrappa som leder till övervåningen ger vardagsrummet ett visuellt centrum samtidigt som den främjar vertikal cirkulation.

Andra våningen

På andra våningen sitter ett mysigt familjeområde flankerat av sovrum på båda sidor. Sovrummets rymliga interiörer gör det möjligt att rymma ett studiekontor samt en klädkammare som kan utökas genom att dra tillbaka skivan som skiljer den från badrummet, vilket ger en generöst stor boudoir. Barnrummet sitter på motsatta sidan av golvet, var och en en spegelbild av den andra. Dessutom visar en glasbelagd balkong som sträcker sig över hela golvets längd en fantastisk panoramautsikt över det ovan nämnda regneträdet.

källare

Med hjälp av webbplatsens sluttande typografi har källaren utformats så att den öppnar sig i en nedre del av trädgården, vilket gör att den känns nästan som att vara på marknivå. Detta våning är inriktat på underhållning och avkoppling, med spa-rum, filmrum, stor multifunktionshall samt en utomhusgrillplats. Det självständiga servicekvarteret hålls också här, med ett litet pentry och sovrum för att starta. Återigen genomtränger utomhuselementen denna del av huset genom en vattenfunktion som strömmar kontinuerligt under pulverrummet och sparummet, vilket leder till kontinuitet över de olika utrymmena. Förnuftigt placerade takfönster hjälper också till att rikta rikligt med solljus i utrymmena och upplysta källaren naturligt. Intressant, dessa takfönster ger också en spektakulärt klar utsikt över regneträdet även här härifrån.

Kärleksfullt utformat med ett modernt, naturinspirerat tema, är detta hus en skönhet och en tidlös del som kommer att utstå genom åren.

ONG & ONG Pte Ltd



































Titta på videon: Underbart mysigt 65BTP-hus av ONG & ONG Pte Ltd i Singapore

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: